Rozhovor: Na prvú o farbách

Starostlivosť o drevodomy, mobilné domy, zruby.

Starostlivosť o drevodomy, mobilné domy, zruby.

Milí čitatelia, vitajte pri rozhovore, kde je hlavnou témou starostlivosť o drevodomy, mobilné domy, zruby. A zároveň aj o drevené altánky, ploty, fasády či drevostavby v campingoch a glampingoch. A to jednoduchým produktom, ktorým je lazúra na drevo Adler Pullex 3v1. Tá je vhodná na nové drevo aj na starý náter.

Na tento projekt budete potrebovať

Olejové lazúry Nakupovať

Pozrite si náš rozhovor, ako sa starať o drevodomy, mobilné domy, zruby a iné drevostavby.

Dobrý deň, milí čitatelia! Vítam vás pri rozhovore, kde je hlavnou témou starostlivosť o drevodomy, mobilné domy, zruby. A zároveň aj o drevené altánky, ploty, fasády či drevostavby v campingoch a glampingoch. A to jednoduchým produktom, ktorým je lazúra na drevo Adler Pullex 3v1. Tá je vhodná na nové drevo aj na starý náter. Moje meno je Janka Repáková a vítam Ťa tu, Tóno, ahoj.

Tak nám môžeš povedať, aký druh lazúry na drevo je Adler Pullex 3v1? Čo znamená 3v1?

Je to univerzálna matná olejová lazúra, s kompletnou ochranou dreva. Ktorú je vhodné použiť ako na nové drevo, tak aj na renováciu starého dreva, ktoré bolo povrchovo už niečím ošetrené. 3v1 znamená, že v tejto lazúre máme obsiahnuté 3 vlastnosti a to impregnácia, základná a vrchná vrstva v jednom. Je to takzvane 1-šichtový výrobok.

Si obchodný zástupca v spoločnosti Adler a máš za sebou bohahé skúsenosti. Čo si zvyknú tvoji zákaznici ňou natierať?

Zákaznící si ňou natierajú širokú škálu výrobkov. Chalupári, záhradkári si zvyknú natierať altánky, ploty, pergoly, zábradlia, drevené fasády, zastrešenia, podhľady atď. A potom firmy, ktoré pracujú s drevom a vyrábajú napr. drevodomy, mobilné domy, zruby, chatky, altánky, drevené fasády, vyvýšené záhony. Je to univerzálna lazúra, ktorá sa dá použiť na všetko, čo si v exteriéri viete predstaviť na povrchovú úpravu drevo. Okrem pochôdznych plôch.

A prečo myslíš, že si ľudia vyberajú práve túto lazúru na dané nátery? Aké sú jej výhody?

Obsahuje v sebe impregnáciu, základnú aj vrchnú vrstvu. Pri natieraní tejto lazúry vám z dlhodobého hľadiska odpadá problém s renováciou po niekoľkých rokoch. Nebudete mať problém s praskaním alebo odlupovaním. Pretože je to olejová lazúra, ktorá sa pôsobením poveternostných vplyvov rokmi len pomaly vytráca. Následne po tých rokoch stačí povrch len poometať od prachu a pavučín a môžete ju znova natrieť. A nemusíte po pár rokoch zbrusovať ten náter na celom drevodome alebo inej drevostavbe. 

Ľudia majú zruby a iné drevostavby na Kysuciach, Orave a Liptove, kde sú náročné klimatické podmienky. Ochráni táto lazúra drevo aj v takýchto oblastiach?

Je to ideálna voľba aj do náročných klimatických oblastí, drevostavby spoľahlivo ochráni.

My máme zákazníkov, ktorí si kúpia nové altánky alebo kôlničky na náradie v obchode a natierajú ich práve touto lazúrou. A taktiež máme za sebou viacero veľkých realizácii, ako napr. camping resp. Glamping v Banskej Štiavnici, kde sú luxusné stanové chatky obklopené krásnou prírodou. Konštrukcia tých chatiek, zábradlia a záhradný nábytok sú natreté práve touto lazúrou.

Áno, práve v tomto je táto lazúra na drevo super, že je vhodná na všetky drevené povrchy okrem pochôdznej plochy.

Áno, preto sme im navrhli systémové riešenie na zvislé drevené prvky túto lazúru 3v1 a na pochôdzne plochy Adler Pulex Bodenol.

Milí čitatelia, u nás na e-shope efarby.sk nájdete aj pri tejto lazúre na drevo Adler Pullex 3v1 hodnotné recenzie od našich spokojných zákazníkov. Ktorí tam pridali aj reálne fotografie, čo natierali s touto lazúrou. A takisto tam poskytli svoje postrehy a rady. Takže kľudne si ich pozrite.

Aké odtiene nám ponúka lazúra na drevo Adler Pullex 3v1?

Ponúka širokú paletu odtieňov. Je vzorkovník základných odtieňov. Ale vieme vám dodať akýkoľvek odtieň, ktorý sa vám páči.

Existuje aj bezfarebný odtieň? Je vôbec vhodné ho použiť?

V tomto výrobku neexistuje bezfarebný odtieň. Pretože bezfarebný odtieň všeobecne nie je vôbec vhodný do exteriéru, lebo neobsahuje UV ochranu.

Ako správne pripravíme podklad pred natieraním lazúry na drevo Adler Pullex 3v1?

Pokiaľ ideme natierať nové drevo: Poklad obrúsime zrn. 60-80. Očistíme ho od prachu a následne natrieme 2 vrstvy. Natieranie starého dreva natretého tenkovrstvovou lazúrou: Podklad stačí oprášiť, vyčistiť a dať lazúru Adler Pullex 3v1.

Aký je postup pri renovácii starej zašednutej fasády?

Najskôr drevo dostatočne namočíme, nanesieme odšeďovač Clean Multi Refresher, necháme ho pôsobiť cca 15 min., potom vapkou zmyjeme nečistoty, necháme vodu odpariť a na suchý povrch nanesieme 2 vrstvy Adler Pullex 3v1. Prípadne sa dá použiť aj Adler Pullex Renovier Grund a potom Adler Pullex 3v1.

Odšeďovač Clean Multi Refresher je výborný, dodali sme ho na rozhľadňu Dubeň, ktorá je na najvyššom kopci v Žiline a trebalo ju zrenovovať. Clean Multi refresher ju pekne odšedil. Ale keďže bola už predtým napustená impregnáciou, tak sme následne zvolili inú lazúru.

Ako postupovať pri natieraní lazúry Adler Pullex 3v1?

Keď máme podklad pripravený, spravíme 2 nátery. Po 1. nátere počkáme 12 hodín a môžme aplikovať 2. náter. Natierame ju vhodným štetcom. Pokiaľ renovujeme staršie impregnované drevo a máme podklad očistený, stačí aplikovať len 1 náter.

Milí čitatelia, na našom e-shope efarby.sk máme kalkulačku spotreby pri každom produkte. Jednoducho si vieme vypočítať, koľko lazúry potrebujeme. Stačí si zadať m2 plochy, ktorú budeme natierať a počet vrstiev. Kalkulačka nám hneď vypočíta, koľko farby potrebujeme.

Aká je životnosť tejto lazúry na drevo?

Bežná životnosť tejto olejovej lazúry na drevo je 4-5 rokov. Potom bez brúsenia len jednoducho spravíme 1 renovačný náter touto lazúrou na drevo. Čo je veľká výhoda. Preto sa táto lazúra veľmi dobre predáva a ľudia, ktorí ju dlhodobo používajú sú spokojní. Nemajú starosti s brúsením.

Prečo by si ľudia mali kúpiť lazúru Adler Pullex 3v1 práve od nás, z efarby.sk?

Hlavne preto, lebo ste fundovaná firma, ako z technického hľadiska, tak aj z obchodného hľadiska. Viete dobre odborne poradiť a efektívne, rýchlo dodať ktorýkoľvek z náterov Adler.

Ďakujeme za uznanie. Tak všetko podstatné sme prebrali. Veľmi pekne Ti ďakujem, že si prijal pozvanie. A ďakujem za Tvoje poskytnuté rady a poznatky.

Ďakujem aj ja. Dovidenia.

A vy, milí čitatelia! Keď si chcete kúpiť túto lazúru Adler Pullex 3v1, tak môžte na www.efarby.sk. Ak by ste mali ďalšie otázky a potrebovali poradiť, obráťte sa na nášho špecialistu na farby Martina na tel.čísle 041/202 88 92. Alebo napíšte mail na specialista@efarby.sk. Majte sa pekne! Dovidenia.

Odobrať
ADLER

ADLER PULLEX 3in1-LASUR - Olejová lazúra s impregnáciou a ochranou voči škodcom na drevenice

Univerzálna ochranná olejová lazúra na drevo na báze rozpúšťadla pre ošetrenie dreva a drevených prvkov v exteriéri. Lazúra tvorí… Viac
+50 variantov

od 14,05 € s DPH

15,99 €
  • Ušetríte 14%
  • 1-2 dni

    U vás vo štvrtok

    Odobrať
    ADLER

    ADLER CLEAN-MULTI-REFRESHER - Odšeďovač a čistič drevených plôch

    Efektívny čistič, obnovovač a odsivovač na zvetrané a zosivené drevo, plasty, kameň a murivo na báze kyseliny šťaveľovej pre… Viac
    +3 varianty
    • Najpredávanejší
    Odobrať
    ADLER

    Adler Pullex Renovier Grund - polokrycí renovačný základný náter na zvetralý drevodom či okná

    Ochranná krycia impregnácia na drevo určená pre sanáciu silno zvetralých povrchových úprav v exteriéri. Okrem impregnovania aj… Viac
    +4 varianty
    Janka Repáková