Rozhovor: Na prvú o farbách

S farbou v spreji rýchlo a efektívne - univerzálny sprej Pinty Plus Evolution

S farbou v spreji rýchlo a efektívne - univerzálny sprej Pinty Plus Evolution

Vitajte pri rozhovore, kde sa budeme rozprávať o farbe v spreji Pinty Plus Evolution. Týmto sprejom veľmi rýchlo a efektívne zrenovujeme akýkoľvek povrch. Napr. drevený nábytok, kovové zarubne, bicykle aj kovové či plastové záhradné sedenie. Preto som k nám do efarby.sk pozvala pána Chmelára, ktorý pôsobí v spoločnosti Painthouse a je špecialista na farby v spreji.

Na tento projekt budete potrebovať

Spreje Nakupovať
Dekoračné farby v spreji Nakupovať

Pozrite si náš rozhovor, kde sa rozprávame o farbe v spreji Pinty Plus Evolution

Dobrý deň, milí čitatelia! Vitajte pri rozhovore, kde sa budeme rozprávať o farbe v spreji Pinty Plus Evolution. Týmto sprejom veľmi rýchlo a efektívne zrenovujeme akýkoľvek povrch. Napr. drevený nábytok, kovové zarubne, bicykle aj kovové či plastové záhradné sedenie. Preto som k nám do efarby.sk pozvala pána Chmelára, ktorý pôsobí v spoločnosti Painthouse a je špecialista na farby v spreji. Moje meno je Janka Repáková a vítam Ťa tu, Boris, Ahoj.

Ahoj, Dobrý deň.

Striekanie bielej farby v spreji na lampu

Aké farby v spreji Pinty Plus sú v ponuke?

Celá škála Pinty Plus farieb v spreji zahŕňa materiály pre povrchovú úpravu v priemysle, na hobby použitie aj na kreatívnu tvorbu. Dnes si predstavíme akrylovú farbu v spreji Pinty Plus Evolution vhodnú pre akýkoľvek povrch v interiéri aj v exteriéri. Je naším najpredávanejším sortimentom v tejto rade.

Drevený záhradný nábytok pred renováciou
Drevený záhradný nábytok po renovácii s Pinty Plus Evolution

Prednosti a výhody farby v spreji

Prečo vôbec siahnuť po farbe v spreji? Aké sú jej prednosti?

V prvom rade je to jednoduchosť, rýchlosť a efektivita práce. Vytvára jednoliaty hladký povrch s profesionálnym vzhľadom. Napr. bez stekancov a pod. Pri práci nepotrebujeme špeciálne pomôcky a náradie. Celkovo je práca s farbami v spreji oveľa jednoduchšia a efektívnejšia ako pri aplikácii klasických náterov.

Kovová kľučka dverí pred a po aplikácii čiernej farby v spreji

Môžme si prejsť pár prípadov z praxe, ktoré môžu nastať:

Napr., keď máme doma staršie zrkadlo, ktoré sa nám už nehodí a páčilo by sa nám v zlatom prevedení. Ako na to?

Áno, škála odtieňov Pinty Plus Evolution zahŕňa aj metalické odtiene. Obnova rámov a rámikov je aktuálne veľmi populárna. Môžme si ich upraviť do zlatej, striebornej aj medenej farby a pekne ich zladiť s interiérom.

Renovovaný zrkadlový rám na zlatú farbu s farbou v spreji

Farba na drevo v spreji

Chcem čierny drevený stôl a čierne stoličky premaľovať na inú farbu. Môžme tento sprej použiť v tomto prípade?

Zo skúsenosti viem, že spreje Pinty Plus majú veľmi dobrú kryciu schopnosť. Tým je vhodný práve aj na zrenovovanie dreveného nábytku. Aj v prípade, že z tmavého nábytku chceme spraviť bledý. Nič ľahšie nie je, ako použiť Pinty Plus Evolution vo vybranom odtieni.

Plechové stoličky počas renovácie s farbou v spreji a druhá natieraná farbou
Plechová stolička zrenovovaná farbou v spreji na čierno

Farba v spreji na kov

Ako by som upravila kovový prístrešok na odpadové nádoby. Rada by som ho zladila s plotom, ktorý je v antracitovom odtieni RAL 7016. 

Vďaka širokej škále RAL odtieňov si zákazník vie vybrať akýkoľvek odtieň vrátane tohto. Pokiaľ je povrch upravený náterom, stačí ho zdrsniť a aplikovať Pinty Plus Evolution v odtieni RAL 7016 v matnom alebo lesklom prevedení. Ak je prístrešok bez povrchovej úpravy, odporúčam použiť ako 1.vrstvu antikorózny základ v spreji z kategórie Pinty Plus Tech. To platí pre povrchovú úpravu všetkých kovových povrchov.

Plechová krhla zrenovovaná farbou v spreji

A môžme použiť sprej Pinty Plus Evolution aj doma na plechové zárubne? 

Áno, postup je veľmi podobný ako v predchádzajúcom prípade kovového prístrešku. V interiéri odporúčam precízne zakrytie okolitých plôch pomocou maskovacej pásky a fólie.

Kovový nášľap nastriekaný na zeleno s farbou v spreji

Farba na plast v spreji

Chceli by sme zrenovovať detskú šmykľavku z plastu. Ktorá je rokmi zvetraná a nedá sa na nej šmýkať. Čo v takomto prípade?

Všetky nerovnosti a slabo držiace častice pred povrchovou úpravou odstránime brúsnym papierom. V ďalšom kroku použijeme základ na plasty z kategórie Pinty Plus Tech. Po zaschnutí základu aplikujeme farbu v spreji Pinty Plus Evolution vo vybranom lesklom odtieni.

Chlapček na šmýkľavke

Ostali nám staré pneumatiky, ktoré by sme radi využili ako dekoráciu do záhrady. Môžme ich nastriekať týmto sprejom?

Určite áno, mali sme už niekoľko takýchto prípadov, napr. aj v škôlkach. Kde sa na staré pneumatiky aplikovala farba Pinty Plus Evolution a teda vyzeralo to naozaj exkluzívne. A tá priľnavosť sprejov Pinty Plus Evolution aj na takýto povrch je taká dobrá, že netreba aplikovať ani žiadny základný náter. Takže aj na takéto dekoratívne účely je výborná.

Kryt na zásuvky počas striekania farby v spreji
Zrenovovaná zásuvka na čierno s farbou v spreji

Množstvo pekných odtieňov farby v spreji

Aká je farebná škála sprejov Pinty Plus Evolution?

Vzorkovnica farieb v spreji Pinty Plus Evolution obsahuje viac ako sto RAL odtieňov. Plus aj metalické, fluoresenčné a perleťové odtiene. Tento rok sme doplnili najpopulárnejšie odtiene aj v matnom prevedení.

Farby v spreji Pinty Plus Evolution

Aké sú balenia sprejov a ich výdatnosť?

Pinty Plus Evolution sú dodávané v baleniach 400 ml. Pričom z jedného balenia je možné upraviť min. 2 m2, čo môžu byť napr. 2 stoličky.

Aká je ich životnosť?

Je to individuálne, záleží akému namáhaniu je povrch vystavený, či je vonku alebo vnútri a pod. A životnosť a mechanické vlastnosti farieb v spreji sú rovnako kvalitné ako klasické nátery.

Drevené vešiaky prestriekané na bordovo s farbou v spreji

Správna príprava podkladu je 50% úspechu

Ako pripraviť povrch pred striekaním farby?

Tak ako sme zvyknutí pri používaní bežných náterov. Povrch je potrebné pred aplikáciou farby v spreji očistiť, odmastniť, prípadne zdrsniť brúsnym papierom. Tak ako sme zvyknutí pri používaní bežných náterov.

Nádoba prestriekaná na červeno s farbou v spreji

Aplikácia farby v spreji na povrch

Ako správne striekať farbu na predmet? Koľko vrstiev a v akých intervaloch?

Na úvod nádobu pretraseme po dobu 1 minúty tak, aby bolo počuť hrkanie guličiek. Farbu v spreji aplikujeme výlučne v zvislej polohe. Nesmieme ho otočiť hore dnom, pretože by sme prerušili ten kúžel farby a povrch by potom mohol mať nejaké defekty. A rovnomerne nanášame na celý povrch. V zásade platí, že je lepšie aplikovať viac tenkých vrstiev, ako jednu hrubú. Tak sa vyhneme stekaniu farby a defektom na povrchu. Jednotlivé vrstvy je možné aplikovať s odstupom 5 minút zo vzdialenosti 25-30 cm. Ak chceme sprej použiť opakovane, je vhodné trysku prečistiť. A to tak, že sprej otočíme hore dnom a vystriekame z trysky zvyšky farby, kým nebude vychádzať číry hnací plyn.

Stolček zrenovovaný s farbou v spreji

Prečo by si ľudia mali kúpiť farbu v spreji Pinty Plus Evolution práve od nás, z efarby.sk?

Máme dlhoročnú spoluprácu. Viem, že máte dobrú znalosť sortimentu, odborne viete poradiť a rýchlo dodať tovar.

Ďakujeme krásne za Tvoje uznanie a že si prijal naše pozvanie a prišiel si nám predstaviť farbu v spreji Pinty Plus Evolution.

Ďakujem aj ja. Dovidenia.

Drevený košík prestriekaný s farbou v spreji

A vy, drahí čitatelia! Keď si chcete kúpiť túto univerzálnu farbu v spreji Pinty Plus Evolution, tak môžte na www.efarby.sk. Ak máte akékoľvek otázky a potrebujete poradiť, neváhajte kontaktovať môjho kolegu Martina na tel.čísle 041/202 88 92. Alebo mu napíšte email na specialista@efarby.sk. Majte sa pekne! Dovidenia.

Odobrať
Pinty Plus

PINTY PLUS EVOLUTION - Farba v spreji na vodnej báze

Rýchloschnúci akrylový email , ktorý je dostupný v širokej škále RAL odtieňov. Poskytuje vysokú odolnosť vo vonkajšom i vnútornom… Viac
+24 variantov
Odobrať
Pinty Plus

PINTY PLUS EVOLUTION - Metalická farba v spreji

Metalická farba v spreji s výsledným lesklým efektom určená pre použitie v interiéri aj exteriéri. Farba sa vyznačuje rýchlym… Viac
+6 variantov
Odobrať
Pinty Plus

PINTY PLUS EVOLUTION - Fluorescenčný sprej

Hlboko matná fluorescenčná farba v spreji mimoriadne vhodná pre použitie v exteriéri na rôzne podklady - drevo, kov, kartón,… Viac
+5 variantov
  • Najpredávanejší
Odobrať
Pinty Plus

PINTY PLUS TECH - Základ na plasty v spreji

Neviete ako na striekanie sprejom? Stiahnite si sprievodcu maľovaním so sprejmi. Bezfarebný základný náter vhodný na väčšinu… Viac
+1 variant
Odobrať
Pinty Plus

PINTY PLUS TECH - Základ na kov v spreji

Neviete ako na striekanie sprejom? Stiahnite si sprievodcu maľovaním so sprejmi. Rýchloschnúca krycia syntetická farba. Vyvinutá… Viac
+2 varianty
Janka Repáková