Rozhovor: Na prvú o farbách

Farba na všetky povrchy. Drevo, kov, betón, plast, sklo.

Farba na všetky povrchy. Drevo, kov, betón, plast, sklo.

Milí čitatelia, vitajte pri rozhovore, kde je hlavnou témou univerzálna farba do interiéru aj exteriéru Adler 5v1 Color. Je to vhodná farba na drevo, kov, betón, plast, sklo. Totiž môžme ňou natierať drevený nábytok, detské hračky, kovové aj drevené zárubne, plastové a drevené okná aj radiátory. Proste všetko, na čo si spomenieme. Je to farba na všetko a pre všetkých.

Na tento projekt budete potrebovať

Vodouriediteľné farby na drevo Nakupovať

Pozrite si náš rozhovor o univerzálnej farbe 5v1. Je to farba na drevo, kov, betón, plast, sklo.

Dobrý deň, milí čitatelia! Vitajte pri rozhovore, kde je hlavnou témou univerzálna farba do interiéru aj exteriéru Adler 5v1 Color. Je to vhodná farba na drevo, kov, betón, plast, sklo. Totiž môžme ňou natierať drevený nábytok, detské hračky, kovové aj drevené zárubne, plastové a drevené okná aj radiátory. Proste všetko, na čo si spomenieme. Je to farba na všetko a pre všetkých. Moje meno je Janka Repáková a vítam Ťa tu, Tóno, ahoj.

Aký druh farby je Adler 5v1 Color - farba na drevo a iné povrchy? Je vhodná do interiéru aj do exteriéru?

Adler 5v1 Color je univerzálna vodou riediteľná farba v matnom prevedení. Ktorá je vhodná na všetky typy povrchov, ktoré by sme chceli farebne ošetrovať. Je jedno či je to v interiéri alebo v exteriéri. Je vhodná do oboch týchto prostredí.

Univerzálne farby

Odolnosť voči poveternostným vplyvom

Takže spoľahlivo odoláva poveternostným vplyvom?

Veľmi dobre odoláva, pretože má výborné vlastnosti chemickým aj sčasti mechanickým vplyvom prostredia.

Adler 5v1 Color ako EKO produkt

Táto farba na drevo a všetky povrchy je na báze vody, definuje sa aj ako EKO produkt?

Áno, je na báze vody a je zároveň EKO produkt. Spĺňa ekologické požiadavky nášho a celosvetového trhu.

Stretávame sa s tým, že niektorí ľudia sa domnievajú, že nemožno vodou riediteľnú farbu použiť vonku, pretože pri styke s vodou by sa začala zmývať a rozpúšťať.

Určite sa niečo takéto nikdy nestane. Akonáhle farbu natriete aj v exteriéri a úplne vyschne (odparí sa z nej voda a na povrchu zostane už len samotná farba), tak sa s ňou nič nestane, aj keď bude na ňu pršať. Je vysoko odolná, trvácna, nezmení svoju konzistenciu ani odtieň, nič.

Pôvodný válov z tvrdeného plastu pred renováciou

Farba na drevo, kov, betón, plast aj sklo

Čo všetko môžme natrieť s Adler 5v1 Color - farba na drevo a iné povrchy?

Tým, že je to farba na všetko, tak ňou môžme natierať všetky typy povrchov. Napr. drevo, kov, tvrdené PVC, rôzne druhy plastov, sklo. Rôzne typy povrchov, aké si vieme predstaviť, pretože táto farba má výbornú priľnavosť, ktorou sa zachytí na daný povrch. 

Takže je to aj farba na kov. A keď natrieme radiátor na bielo tak nám nezožltne po dlhšej dobe?

Táto univerzálna farba je vhodná aj na radiátory, odoláva teplote do 100°C, takže ani v pastelových ani v bielom odtieni nezmení farbu a nezožltne. Je to super farba aj na radiátory.

Válovy po renovácii s Adler 5v1 Color

Mohli by sme túto univerzálnu farbu natrieť aj na plastové okná? Je to farba na plast?

Jednou z ďalších výhod, ktoré má táto farba je možnosť si ňou zrenovovať staré plastové okná alebo ňou natrieť aj nové plastové okná. Je to farba na plast. Jediná vec, ktorú treba pri plastovom povrchu spraviť je zaktivovať ho, aby sa naň farba dobre upevnila. A to docielime výrobkom Entfetter. Natrieme ho v 1 vrstve a potom 2 vrstvy farby Adler 5v1 Color vo zvolenom odtieni. A máme plast povrchovo upravený, tak ako chceme.

Drevené okno po nátere s Adler 5v1 Color

Je to farba na betón? Môžme ňou natrieť napr. aj betónový múrik vonku?

Áno. Je to farba na všetko a pre všetkých. Môžme ňou natierať takmer každý, ak nie každý výrobok, ktorý nás napadne.

Vhodná farba na detské hračky

Je bezpečná táto farba na detské hračky?

Zároveň táto farba spĺňa aj normu detských hračiek N71, ktorá je v Európe považovaná za TOP z noriem, ktorá sa dodržiava pri výrobe detských hračiek. Táto farba je naozaj univerzálna. Je to farba na všetko a pre všetkých.

Stolička pred a po aplikácii Adler 5v1 Color

Farba na drevo, kov, betón, plast v širokej palete farieb

Aké odtiene nám ponúka univerzálna farba Adler 5v1 Color?

Variabilita odtieňov je veľmi široká. Je tam nespočetné množstvo farebných prevedení, ktoré si môžme vybrať. Či už z trendových pastelových odtieňov alebo zo sýtych odtieňov. Takže si môžme vybrať naozaj zo širokej škály odtieňov.

Milí čitatelia, u nás na e-shope si viete vybrať zo všetkých týchto odtieňov. A taktiež nájdete aj pri tejto univerzálnej farbe Adler 5v1 Color hodnotné recenzie od našich spokojných zákazníkov. Ktorí tam pridali aj reálne fotografie, čo maľovali touto univerzálnou farbou. A takisto tam poskytli svoje postrehy. Takže kľudne si ich pozrite.

Válov po renovácii s Adler 5v1 Color

Ako správne pripravíme podklad pred natieraním farby Adler 5v1 Color? Môžme si prejsť konkrétne povrchy, ako drevo, kov, plast.

Závisí od toho, aký povrch ideme natierať. 
Drevo v interiéri stačí očistiť od nečistoty a prachu, odmastniť a môžme natierať farbu v 2 vrstvách.
Na kov v exteriéri najskôr aplikujeme základ na kov ADLER AQUA-MULTIPRIMER.
Napr. na staré dvere z dubovej alebo jaseňovej dýhy, ktoré majú v sebe extraktné látky, najskôr nanesieme základ ADLER AQUA-ISOPRIMER. Lebo bez tohto základu by biela farba na tomto povrchu časom jemne zožltla. Ale to sa týka len konkrétne tohto povrchu.
A na plast najskôr aplikujeme výrobok ADLER ENTFETTER.

Drevený stôl počas aplikácie Adler 5v1 Color

Aplikácia Adler 5v1 Color - farba na drevo, kov, betón, plast

Treba túto univerzálnu farbu riediť? Ako ju pripravíme na aplikáciu?

Vôbec ju netreba riediť. Ak by sa nám zdalo, že je farba trochu hustá (je dlhšie otvorená), tak ju môžme zriediť 5-10% vody, následne zamiešame a natierame. Ale neodporúčam ju viac riediť.

Akými spôsobmi môžme farbu aplikovať?

Aplikovať ju môžme štetcom, valcom aj striekaním. Čo sa týka štetca, treba vybrať kvalitný a vhodný na nanášanie vodouriediteľných farieb. Je to dôležitá vec, ktorú treba dodržať, aby sme dosiahli požadovaný výsledok.

Drevený stôl po aplikácii Adler 5v1 Color

Aký je postup natierania tejto farby na drevo, kov, betón a plast? Koľko vrstiev treba natrieť a koľko počkať medzi vrstvami?

Stačí aplikovať 2 vrstvy. Po nanesení 1.vrstvy počkáme 6 hodín a môžme nanášať 2. vrstvu. Po vyschnutí máme hotový finálny náter.

Aká je jej výdatnosť?

Je to individuálne, závisí, aký povrch ideme natierať. Pokiaľ nanášame farbu na hladký povrch, tak je výdatnosť cca 8-10m2/L.

Drahí čitatelia, na našom e-shope efarby.sk máme kalkulačku spotreby pri každej farbe. Jednoducho si vieme vypočítať, koľko farby potrebujeme. Stačí si zadať m2 plochy, ktorú budeme natierať a počet vrstiev. Kalkulačka nám hneď vypočíta, koľko farby potrebujeme.

Detail stola po aplikácii Adler 5v1 Color

Trvácna a odolná farba na drevo, kov, betón, plast, sklo

Aká je jej životnosť?

Adler 5v1 Color má veľmi dlhú životnosť. Ťažko presne určiť, ako dlho náter vydrží. Pokiaľ ste náter mechanicky nepoškodili či nebudete chcieť zmeniť odtieň, tak ho ani nebudete potrebovať meniť, je to odolná a trvácna farba. Nezmení časom ani odtieň.

Prečo by si ľudia mali kúpiť Adler 5v1 Color - farba na drevo a iné povrchy práve od nás, z efarby.sk?

Hlavne preto, lebo ste firma, kde viete zákazníkom dobre a fundovane poradiť, keď potrebujú čokoľvek natrieť. Viete im veľmi rýchlo dodať tovar, keďže ho máte od nás skladom.

Okno po renovácii s Adler 5v1 Color

Ďakujeme. Tak všetko podstatné sme prebrali. Veľmi pekne Ti ďakujem, že si prijal pozvanie. A ďakujem za Tvoje poskytnuté rady a poznatky.

Ďakujem aj ja. Dovidenia.

A vy, naši milí čitatelia! Keď si chcete kúpiť túto farbu na drevo a iné povrchy Adler 5v1 Color, tak môžte na www.efarby.sk. Prípadne, ak máte ďalšie otázky a potrebujete poradiť, obráťte sa na nášho špecialistu na farby Martina na tel.čísle 041/202 88 92. Alebo napíšte mail na specialista@efarby.sk. Majte sa pekne! Dovidenia.

  • Veľmi kvalitný
Odobrať
ADLER

ADLER 5in1-COLOR - Univerzálna vodou riediteľná farba (zákazkové miešanie)

Univerzálna matná farba do interiéru aj exteriéru s výbornými všestrannými vlastnosťami. Vyznačuje sa vynikajúcou odolnosťou voči… Viac
+602 variantov

od 21,14 € s DPH

skladom 2 varianty

U vás v pondelok

  • Najpredávanejší
Odobrať
ADLER

ADLER ENTFETTER - Odmasťovač

Vodou riediteľný čistiaci odmasťovací prostriedok pre remeslo, domácnosť a priemysel. Vhodný je na oceľ, zinok, hliník, či plast… Viac
+2 varianty

od 8,63 € s DPH

skladom všetky varianty

U vás v pondelok

Odobrať
ADLER

ADLER AQUA-ISOPRIMER - Základ a medzivrstva pre drevo

Základná vrstva a medzivrstva, ktorá je vyvinutá bez prídavku biocídnych účinných látok na ochranu pred zamodraním a drevokaznými… Viac
+2 varianty
Odobrať
ADLER

ADLER AQUA-MULTIPRIMER - Základ na kov

Základný, vodou riediteľný, tixotropný náter s ochranným účinkom voči korózií do interiéru a exteriéru. Má nízku mieru zápachu,… Viac
+2 varianty
Janka Repáková