Recenzie

RECENZIA: Terasový olej Adler Pullex Bodenöl sa postará o Vašu terasu

RECENZIA: Terasový olej Adler Pullex Bodenöl sa postará o Vašu terasu

Hľadáte skutočne kvalitný terasový olej na Vašu terasu? Chcete ju udržať ako novú? Alebo je Vaša terasa staršia a chcete jej dodať nový nádych a oživiť ju? Ak je Vaša odpoveď áno, tak Ste na správnom mieste! Spolu si preberieme danú problematiku pekne do hĺbky.

Na tento projekt budete potrebovať

Terasové náradie Nakupovať
Oleje na terasy Nakupovať

Pri výbere nevhodného oleja na terasové dosky nemusí byť výsledok zrovna dokonalý. Terasový olej by mal mať viacero vlastností, ktoré nám zaručia požadovaný výsledok. Adler Pullex Bodenöl disponuje vlastnosťami, akými sú napr. silná penetrácia do hĺbky dreva, vytvára ochranný film, odpudzuje vodu. Máme na výber z viacerých pekných prírodných odtieňov. V tomto článku nájdete aj viacero cenných recenzií a rád od našich zákazníkov. Všetky fotografie sú autentické, poskytnuté od našich drahých zákazníkov. Veľmi pekne im ďakujeme.

Poďme si teda o ňom povedať bližšie…

Nová drevená terasa pri dome natretá s Adler Pullex Bodenol

Adler Pullex Bodenöl ako veľký ochranca terasových dosiek

Zamodranie, plesne, drevokazné huby sa na našej terase neusadia

Viacerí sme sa už stretli s rôznymi škodcami, ktorí ohrozujú našu drevenú terasu. Či je to hmyz alebo huby. Nikto z nás sa tomu neteší. A práve terasový olej Adler Pullex Bodenöl ponúka našej terase ochranu pred zamodraním, plesňami a drevokaznými hubami. Keď našu terasu natrieme týmto ochranným olejom, predídeme tak problémom a môžme si terasu spokojne užívať.

Recenzia od zákazníka Patrika Z.: ,,Produkt mi bol odporučený priamo firmou, ktorá realizovala pokladku terasy. Pred náterom som terasu umyl vodou. Ale nie silným prúdom z wapky. Silný prúd by mohol poškodiť drevo, na ktorom by zostali nevzhľadné čiary. Terasu natieram v 2 vrstvách, 2x do roka. Drevo po nátere krásne ožije. Viditeľne odpudzuje vodu a dobre sa následne udržuje. Moje rady: 1. Na zimu si konzervy odložte do domu a nenechávajte ich premrznúť v záhradnom domčeku. 2. Na rúčku od metly som si pomocou eskapásky primontoval štetec, aby som sa nemusel zohýbať. 3. Pred náterom treba nechať terasové dosky preschnúť. Kvôli výsledným vlastnostiam, vzhľadu a celkovej ochrane dreva je akceptovateľná aj vyššia cena produktu. + Pigment pomáha ochrániť drevenú terasu. + Dobre sa rozotiera." 

    Terasa pri aplikácií Adler Pullex Bodenolu


    Slnko, vietor, dážď či sneh a ľad? Nemajú šancu ohrozovať našu terasu

    Počasie je nevyspytateľné. Naša terasa za všetkých poveternostných podmienok len tak leží a je neustále vystavovaná slnku, vetru, dažďu alebo snehu. Prirodzene časom naša drevená terasa mení svoju podobu. Adler Pullex Bodenöl chráni terasy z dreva z listnatých aj ihličnatých stromov pred vlhkosťou a ušpinením. Redukuje napúčanie a zosýchanie. Drevo necháva dýchať. Špeciálne mikronizované pigmenty našej terase zaručujú výbornú odolnosť voči UV žiareniu a poveternosti. Tak isto aj vynikajúcu stabilitu farebného odtieňa exotických drevín.

    Recenzia od zákazníka Petra R.: ,,Super roztierateľnosť, stálosť a odpudivosť vody.”

    Drevená terasa natieraná s Adler Pullex Bodenol, pred a po




     Recenzia od zákazníka Mareka R.: ,,Tento terasový olej nám bol odporučený priamo predajcom dreva na terasu. Iný sme ani neskúšali, keďže s týmto sme boli spokojní. Terasu máme z dreva Cumaru, cca 28m2. Natieranie mi zaberie max 1,5 hodiny. Dva roky po sebe som to natieral na jar a na jeseň. Teraz už len raz ročne na jar. Po natretí drevo získa krásny medový nádych a matný lesk. Jedna fotka je priamo po natretí. A jedna je po zime. Tá časť, kde na to aj prší a svieti slnko, kedže terasa je na juh - takže už to nemá taký lesk. + Dobre sa rozotiera. + Prijateľná cena. + Výsledný efekt na dreve. + Výdatnosť asi 16,5 - 17 m2/L."

      Drevená terasa natieraná s Adler Pullex Bodenol

      Recenzia od zákazníka Juraja R.: ,,Terasový olej som použil na terasu z termodreva v altánku. Hľadal som niečo prírodné a s vysokou odolnosťou. Pretože máme otvorený altánok v horskom prostredí. Fotka terasy po 2 rokoch od aplikácie oleja. Zimy tu bývajú tuhé, na terasu prší aj sneží. Maximálna spokojnosť. + Rýchle dodanie. + Dobrá výdatnosť. + Výsledný efekt. + Odolnosť voči poveternostným vplyvom.”

        Drevený altánok natretý s Adler Pullex Bodenol

        Krásny odtieň presne podľa Vášho gusta a jednoduché natieranie

        Pekné prírodné odtiene

        Terasa z bledých terasových dosiek alebo tmavších? Adler Pullex Bodenöl nám ponúka na výber z viacerých pekných odtieňov, ako napr. smrekovec, java, kongo. Samozrejme nechýba aj bezfarebný odtieň, vďaka ktorému len podčiarkneme originalitu našich drevených terasových dosiek.

        Recenzia od zákazníka Milana K.: ,,Na terasu zo sibírskeho smrekovca som použil bezfarebný terasový olej, lebo som chcel zachovať pôvodný odtieň dreva. Vplyvom slnka aj tak došlo k stmavnutiu dreva, takže už budem používať odtieň smrekovec. Olejom sa veľmi dobre natiera, dobre sa rozotiera. V kľude dvaja natrieme 32 m2 do 1,5 hodiny. Terasu natierame na jar a na jeseň. Aby sa zjednotil odtieň exponovaných krajných miest terasy (vplyv dažďa a slnka) s krytými časťami terasy. Exponované časti vykazujú po zime len známky vyblednutia, náter by stačilo opakovať raz ročne. My ho ale aplikujeme 2x ročne, podľa doporučenia výrobcom.”

        Bledá drevená terasa natretá bezfarebným olejom Adler Pullex Bodenol

        Recenzia od zákazníka Erika B.: ,,+ Výborná manipulácia. + Vysoká krycia schopnosť.     + Nádherný odtieň."

          Drevená terasa s dreveným nadhľadom po natretí Adlerom Pullex Bodenol

          Pri natieraní terasy s Adler Pullex Bodenöl sa nenatrápime 

          Adler Pullex Bodenöl je hneď pripravený na použitie. Žiadne dodatočné riedenie. Stačí ho len premiešať. Jednoducho sa roztiera. Pokiaľ staviame novú terasu, spravíme jeden náter zo všetkých strán ešte pred montážou. Následne odporúčame náter rezných hrán s ADLER Allwetterlack. Olej Adler Pullex Bodenöl je obzvlášť vhodný na náter terás z drevín ako smrekovec, exotické dreviny ako bangkirai, teak, či massaranduba. Treba vedieť aj to, že sa nesmie striekať.

          Recenzia od zákazníka Romana K.: ,,Terasový olej sa ľahko a rýchlo aplikuje. Terasa je po nátere ako nová. Adler Pullex Bodenöl mi bol odporučený od zhotoviteľa terasy a môžem len potvrdiť správnosť voľby.”

          Rozdiel novej drevenej terasy pred a po natretí olejom Adler Pullex Bodenol

          Recenzia od zákazníka Mirolava G.: ,,Adler Pullex Bodenöl je super a terasa vypadá krásne.”

          Nová drevená terasa natretá s Adler Pullex Bodenol

          Recenzia od zákazníka Jána P.: ,,Tento terasový olej sa dobre natiera. Ukáže krásnu prírodnú farbu dreva na terase.”

          Veľká drevená terasa pred a po natretí Adler Pullex Bodenolom

          Správna príprava podkladu je 50% úspechu

          Každý chce mať svoju terasu tú najkrajšiu a stále ako novú. Nie však každý vie, aká je príprava podkladu veľmi podstatná. Keď povrch terasových dosiek správne pripravíme na aplikáciu terasového oleja, tak máme zaručených už 50% úspechu.

          Takže, podklad musí byť:

          • Čistý a suchý.
          • Bez deliacich substancií ako sú živice, tuk, vosk a pod.
          • Vlhkosť terasových dosiek z listnatých drevín by mala byť max. 12% a z ihličnatých drevín by mala byť max.15%. 
          • Hladké plochy prebrúsime zrnitosťou 80 v smere drevných vlákien.
          • Dôkladne povrch po brúsení očistíme a vystúpené látky (napr. živica) odstránime. 
          • Ostré hrany zaoblíme.

          Recenzia od zákazníka Borisa Š.: ,,Olej mi bol odporučený ako dodávateľom dreva, tak aj kamarátom. Dobre sa s ním pracovalo. Odporúčam investovať do kvalitnejšieho štetca. Nové drevo som na jar natrel dvomi nátermi. Každoročne na jar sa chystám obnovovať náter 1 vrstvou. Po sezóne je badať zmenu farby (vyblednutie), čo však nie je vada výrobku. + Dobre sa s ním pracuje. + Výdatnosť ako je uvedená. + Vzhľad natretého dreva. + Rýchle dodanie z obchodu. + Zatiaľ spoľahlivo chráni."

            Rozdiely terasových dosiek po natretí s Adler Pullex Bodenol po jednej sezóne

            Recenzia od zákazníka Miroslava Š.: ,,Tento produkt užívame už viac sezón. Sme veľmi spokojní. Skúšali sme rôzne produkty, ale neboli sme spokojní. Pretože náter nevydržal a zošedivel. Tento olej aplikujeme v 2 náteroch na jar. A vydrží do ďalšej jari bez zašednutia. Odtieň je lärche - smrekovec. Sme spokojní s týmto obchodom a službami. Vrelo odporúčam. + Rýchlo schne. + Stačia 2 aplikácie náteru na jar. + Vysoká výdrž náteru."

            Staré terasové dosky a terasa obnovená Adler Pullex Bodenolom

            Recenzia od zákazníka Jozefa A.: ,,Terasový olej nám bol odporúčaný od predajcu našej drevenej terasy. Druh dreva na terase máme massaranduba. Kedže sme boli od začiatku s ním spokojní, nemenili sme už za iný. Už je to tretí rok, čo tento olej používame. + Ochranná vlastnosť. + Vzhľad terasy po nanesení tohto terasového oleja. + Cena."

              Terasa z tmavého dreva ošetrená Adler Pullex Bodenolom

              Recenzia od zákazníčky Kristíny F.: ,,Výborný ochranný olej na terasovú podlahu. Už po prvom nátere bol odtieň pekný, ale druhý ju ešte viac zvýraznil. Má super voduvzdorné vlastnosti. Veľmi pozitívne hodnotím aj prístup v predajni. Poradili mi vhodný štetec aj postup, ako treba terasu natrieť.”

              Drevený balkón pred a po natretí Adler Pullex Bodenolom

              Recenzia od zákazníčky Barbory V.: ,,Olej používame už niekoľko rokov na pravidelný náter drevených pieskovísk v našej základnej škole. Odporučil nám ho stolár, ktorý pre nás pieskoviská vyrobil a natrel ich týmto olejom. Tento rok sme ním natierali aj nové dosky, z ktorých urobíme opäť pieskovisko. Pri obnove náterov sme postupovali tak, že sme drevo očistili od bežnej špiny, jemne povrch prebrúsili a natreli jednou vrstvou oleja Adler Pullex Bodenöl. + Pieskoviská máme siedmy rok. + Dobre sa rozotiera. + Je vidieť štruktúru dreva. + Dobre chráni aj mäkké drevo."

                Natieranie dreveného poklopu na pieskovisko Adler Pullex Bodenolom


                Zhrnutie

                Adler Pullex Bodenöl je kvalitný terasový olej, ktorý disponuje výbornými vlastnosťami. Dobre sa rozotiera, vďaka čomu sa nám bude ľahko natierať naša drevená terasa. Rýchlo schne. Odpudzuje vodu, takže drevené dosky nenapučnejú. Silno a do hĺbky ošetrí drevo. Drevo dýcha a nevysychá. Dlhodobo chráni našu drevenú terasu pred poveternostnými vplyvmi, UV žiarením a škodcami. Je vhodný aj na rozmerovo nestabilné vodorovné drevené plochy, ako sú balkónové podlahy, terasy, schody a pod. Máme na výber z viacerých krásnych prírodných odtieňov. Pekne zvýrazní kresbu dreva. Je vhodný na drevené terasy z akéhoľvek dreva.

                V prípade, že ste sa aj vďaka našej recenzii rozhodli pre Adler Pullex Bodenöl, budeme vám vďační, ak si ho zakúpite cez náš eshop alebo v našej predajni.

                Ďakujeme za zdieľanie článku na sociálnych sieťach.


                Prečítajte si aj naše ďalšie články, ktoré by vás mohli zaujať. Nájdete v nich mnoho ďalších cenných informácií.
                • Najpredávanejší
                Odobrať
                ADLER

                ADLER PULLEX BODENÖL - Terasový olej na všetky dreviny

                Rozpúšťadlový, pigmentovaný olej na vodorovné drevené plochy v exteriéri. Chráni drevo pred ušpinením a vlhkosťou, necháva ho… Viac
                +39 variantov

                od 16,95 € s DPH

                17,84 €
              • Ušetríte 5%
              • skladom 2 varianty

                U vás vo štvrtok

                Odobrať
                ADLER

                ADLER CLEAN-MULTI-REFRESHER - Odšeďovač a čistič drevených plôch

                Efektívny čistič, obnovovač a odsivovač na zvetrané a zosivené drevo, plasty, kameň a murivo na báze kyseliny šťaveľovej pre… Viac
                +3 varianty
                Odobrať
                ANZA

                ANZA TERRACE SET - Terasové náradie (pad + teleskopická tyč)

                Tento Pad s rúčkou umožňuje precízny náter terasových olejov a moridiel bez zbytočných nevzhľadných presahov natierania.… Viac
                +1 variant
                • Najpredávanejší
                Odobrať
                ANZA

                ANZA TERRACE TOOL - Pad pre nátery terasy olejom

                Tento Pad umožňuje precízny náter olejov a moridiel bez zbytočných nevzhľadných presahov natierania. Je vhodný pre nátery väčších… Viac
                +1 variant

                30,93 € s DPH

                skladom všetky varianty

                U vás v stredu

                Janka Repáková