Postupy

Potrebujete natrieť silážnu jamu na skladovanie potravín?

Potrebujete natrieť silážnu jamu na skladovanie potravín?

Čaká vás na družstve náter silážnej jamy? V tom prípade máme riešenie, ktoré Vám vieme v 180kg sudoch dodať na kľúč priamo na družstvo a poskytnúť Vám technické poradenstvo a dozor. Doprava bude na nás.

Na tento projekt budete potrebovať

Laky na betón Nakupovať

Čaká vás na družstve náter silážnej jamy? 

Tak potom vám určite pomôže náš aplikačný návod. 

Silážne jamy natierame rokmi overeným produktom Estedien EK90. Tento výrobok má odborný posudok SZÚ 71/2012 pre aplikáciu na plochy, ktoré prichádzajú do priameho 

styku s potravinami a krmivami, preto bude úroda, ktorú uskladníte v bezpečí a suchu.

Príprava podkladu a spôsob nanášania:

Podklad musí byť pred náterom suchý (relatívna vlhkosť max. 15%), savý, súdržný, zbavený všetkých mechanických nečistôt, vegetatívnych zvyškov a starých nepriľnavých náterov.

Povrch silážnej jamy pred náterom zbavte mastných škvŕn a prachu. Ak sa jedná o nový betón nechajte ho vyzrieť min. 28 dní.

Minimálna súdržnosť betónu v ťahu je 1,5 MPa.


Prípravok aplikujte štetcom alebo valčekom. Pracujte pri teplote v rozmedzí +5 ° C do +25 ° C.

Neoporúčame pracovať na priamom prudkom slnku.

Estedien EK 90 na silážne jamy sa riedi syntetickým riedidlom S 6005


Pred aplikáciou farby je vždy potrebné mechanicky odstrániť nesúdržné časti betónu. Následne ich lokálne opraviť stierkou, tmelom alebo nivelizačnou hmotou. 

Penetrácia:

Betón silážnej jamy penetrujte v závislosti od nasiakavosti materiálu samotným Estedienom EK 90 nariedeným riedidlom S 6005 tak, aby bol povrch penetračným roztokom dostatočne a rovnomerne nasýtený.

Viac nasiakavé podklady rieďte menej (max. Do 10%), menej savé podklady rieďte v pomere 1 diel riedidla S 6005: 1 diel Estedienu EK 90.


NÁŠ TIP:

Estedien EK 90 je možné použiť na rôzne druhy savých materiálov ako je kameň, betón, zámková dlažba. Avšak vždy penetrujte len nariedeným Estedienom v pomere 1 : 1 s riedidlom S 6005. Nepoužívajte penetrácie od iných výrobcov. Kvôli nekompatibilite totiž hrozí poškodenie finálneho náteru.

Ďalšie vrstvy:

Estedien aplikujte v 2 - 3 vrstvách podľa hrubosti natieraného podkladu. Jednotlivé vrstvy aplikujte po zaschnutí predchádzajúcej vrstvy cca po 3 hodinách, podľa okolitých podmienok. Výsledkom by mal byť

dostatočne silný (hrúbka cca 60 mikrometrov), súvislý náterový film. Spoľahlivej ochrany dosahuje náter po 48 hodinách sušenia pri teplote 20 ° C. Do kontaktu s potravinami a krmivami môže

prísť najskôr po 14 dňoch schnutia a po predchádzajúcom dôkladnom opláchnutí pitnou vodou.

Vyzretý náter odoláva vode a korozívnym účinkom kyslých štiav.


Akú má Estedien EK 90 výdatnosť?

Spotreba náterovej hmoty ESTEDIEN je silne ovplyvnená drsnosťou a nasiakavosťou povrchu. Na bežných savých podkladoch sa pohybuje v rozmedzí 0,2 - 0,5 kg / m2

(Výdatnosť 5 - 2 m2 z 1 kg) na jednu vrstvu. U extrémne poréznych a savých povrchov (pórobetón) je spotreba vyššia.

Orientačnú spotrebu produktu zistíte tým, že zmeriate plochu v m2 silážnej jamy všetkých stien, a dosadíte do našej kalkulačky spotreby.


Betón je potrebné mať odizolovaný. Inak náter ohrozuje spodná vlhkosť a po natretí sa môžu vyskytnúť problémy s odlupovaním farby. 


Údržba náteru:

Pri každom vyskladnení silážnej jamy povrch umyte tlakovou vodou a skontrolujte stav náteru. Poškodené miesta opravte a postupujte rovnako, ako je opísané vyššie v článku. 

V prípade, že vás na družstve čaká náter silážnej jamy, radi vám poskytneme technické poradenstvo osobne alebo telefonicky. Zároveň vieme odborne zaškoliť vašich kolegov, ktorí budú silážnu jamu natierať, alebo robiť odborný dozor a dodať Vám potrebné množstvo materiálu.

Radi vám vypočítame presné množstvo náteru a vypracujeme cenovú ponuku. Estedien EK90 dodávame na objednávku aj v 180kg sudoch, ktoré po vzájomnej dohode bezplatne privezieme a zložíme priamo u vás na družstve. V prípade, že máte záujem o vypracovanie cenovej kalkulácie alebo máte konkrétne otázky, rád Vám ich zodpovie náš obchodný zástupca telefonicky 041/202 88 92 (stlačte klapku 3), alebo mu priamo napíšte email: specialista@efarby.sk a dohodnite si osobné stretnutie.

Tešíme sa na spoluprácu.

Odobrať
DETECHA

Estedien EK 90 - penetračný a izolačný lak na betón

Estedien EK 90 je syntetický penetračný a impregnačný lak s izolačnými účinkami určený na betón a savé podklady.Spotreba: - cca 2… Viac
+4 varianty
  • Na tomto ušetríte
Odobrať
ANZA

ANZA ELITE FELT - Plstený valec pre dvojzložkové nátery

Plstený valec s krátkou výškou vlákna t.j. 5 mm, ktorý poskytuje hladkú štruktúru. Veľmi dobre si poradí aj s dvojzložkovými… Viac
+7 variantov
Odobrať
ANZA

ANZA ELITE MAXI FRAME - Oceľový rám s ložiskami

Oceľový rám s ložiskami na oboch koncoch. Ľahká dvojzložková rukoväť. Vhodné na použitie s predlžovacou tyčou Anza. Viac
+2 varianty
Odobrať
ANZA

ANZA PLATINUM EXTENSION POLE - Predlžovacia tyč

Trojdielna predlžovacia tyč z hliníka s ergonomickou rukoväťou. Najlepšia voľba pri maľovaní stien, podláh a stropov. Tyč má… Viac
+2 varianty
Michal Fojcík

Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.