Postupy

Ako zakryť staré obkladačky - Kúpeľňa bez obkladu

Ako zakryť staré obkladačky - Kúpeľňa bez obkladu

Zoznámte sa s kúpeľňou snov. Aj vás zaujíma, ako zakryť staré obkladačky? Kúpeľňa bez obkladu je vám na dosah! Viete si vytvoriť plne funkčnú kúpeľňu, v ktorej obkladačky už viac nemajú miesto. Chcete vedieť, ako zakryť staré obkladačky? Vďaka vhodným produktom sa váš sen mať kúpeľňu bez obkladačiek stane skutočnosťou. Vyzerá moderne, elegantne, jednotne a môžte si vybrať odtieň steny, aký sa vám páči.

Na tento projekt budete potrebovať

Hladítka Nakupovať
Hydroizolácie Nakupovať
Adhézny mostík Nakupovať
Farebné umývateľné interiérové farby Nakupovať

Zoznámte sa s kúpeľňou snov. Aj vás zaujíma, ako zakryť staré obkladačky? Kúpeľňa bez obkladu je vám na dosah! Viete si vytvoriť plne funkčnú kúpeľňu, v ktorej obkladačky už viac nemajú miesto. 

Chcete vedieť, ako zakryť staré obkladačky? Vďaka vhodným produktom sa váš sen mať kúpeľňu bez obkladačiek stane skutočnosťou. Vyzerá moderne, elegantne, jednotne a môžte si vybrať odtieň steny, aký sa vám páči. Máte doma starú kúpeľňu s obkladačkami a chcete spraviť renováciu kúpeľne? Alebo ste sa nasťahovali do novostavby, kde si chcete vytvoriť kúpeľňu bez obkladu? Ak je vaša odpoveď áno, tak ste na správnom mieste. 

V tomto článku sa dozvieme, ako si túto kúpeľňu snov vytvoríme rýchlo a jednoducho. A predstavíme si tri produkty, s ktorými si kúpeľňu bez obkladu kľudne aj svojpomocne vytvoríme. A tiež, ako zakryť staré obkladačky. 

Béžová stena bez obkladačiek v kúpeľni

Ako zakryť staré obkladačky - 3 produkty, ktoré potrebujeme

Špeciálny náter na nenasiakavé podklady AKRINOL SUPER GRIP

    Tento špeciálny základný náter s obsahom kremičitého piesku je vhodný na natieranie hladkých a nenasiakavých podkladov. V tomto prípade obkladačky, na ktoré chceme aplikovať dekoračnú omietku. Stane sa to tak, že tento náter AKRINOL SUPER GRIP zvýši drsnosť podkladu a tým zabezpečí lepšiu priľnavosť ďalšieho náteru.

    Unikátna predpripravená vodotesná hmota  HYDROSOL Express 1K 

      Táto špecifická vodotesná, elastická hmota je vhodná na dekoratívne účely. Je možné ju použiť na steny, strop. Používa sa na dekoratívnu úpravu kúpeľní, WC, kuchýň. A tiež iných priestorov, ktoré sú vystavené vode. Pri kombinácií s Jupolom Strong dosiahneme vzhľad bez škár a jeho údržba je jednoduchá. Zabezpečí vodotesné a pružné spoje. Je úplne vodoodpudivý, vysoko odolný mechanickému oderu, chemikáliám a UV žiareniu.

      Vnútorná umývateľná farba pre zaťažované povrchy JUPOL STRONG

      Táto unikátna umývateľná farba je určená na steny, ktoré sú zaťažované viac, ako je obvyklé. Vytvoríme ňou farebný matný film, ktorý je odolný voči mokrému oderu. Zároveň je dobre odolný proti opotrebovaniu. Preto je mimoriadne vhodný aj do kúpeľne.

      Sivá stena bez obkladu v kúpeľni

      Príprava podkladu je 50% úspechu 

      Kúpeľňa bez obkladu je v našich predstavách dokonalá a po takej aj túžime. No, ale dokonalosť dosiahneme len pedantnou prípravou podkladu a potom precíznym nanesením daných náterov. Preto si teraz povieme, ako správne povrch pripraviť pred samotnými nátermi. Podklad musí byť čistý, odmastený a suchý. Povrch očistíme od vodného kameňa pomocou prostriedku na odstraňovanie vodného kameňa. Odporúčame prípravok  Supi Saunapesu Cleaner. Dôležité je aj odstránenie mastnoty a ďalších nečistôt. To sa nám podarí čističom Maalipesu. Potom opatrne opláchneme povrch veľkým množstvom vody, aby sme dokonale odstránili zvyšky čistiaceho prostriedku. Nakoniec necháme povrch úplne vysušiť. Pokiaľ máme novostavbu, tak betónové podklady musia byť staré aspoň 28 dní. Nové omietky necháme schnúť min. 1 deň na každý mm hrúbky.

      Nanášanie Akrinolu Super Grip

      Zoznam produktov a pomôcok, ktoré potrebujeme

      • Akrinol Super Grip
      • Hydrosol Express 1K
      • Jupol Strong
      • Akrinol Fugamix
      • Výstužná mriežka
      • Valček s vaničkou na farbu
      • Zubaté hladítko
      • Bežné hladítko

      Správny postup, ako zakryť staré obkladačky

      Pokiaľ máme povrch (obkladačky) dôkladne vyčistený, odmastený a suchý, môžme prejsť na aplikáciu náterov. Tak teda, ako zakryť staré obkladačky? Na obkladačky nanesieme Akrinol Super Grip. Ten zaistí vynikajúcu priľnavosť a jednoduchú aplikáciu ďalšej vrstvy. Náter je možné použiť aj na stávajúce latexové a olejové farby. Počkáme 2-4 hodiny, nech náter uschne. Následne nanesieme zubatým hladítkom prvú vrstvu Hydrosolu Express 1K. Do prvej vrstvy môžme podľa potreby zapracovať výstužnú mriežku. Na hladké povrchy, kde nie sú obkladačky, nanesieme prvú vrstvu Hydrosolu Express bežným hladítkom. Tam sieťku nemusíme dávať. Počkáme 1,5 hodiny, kým náter zaschne. Potom bežným hladítkom nanesieme druhú vrstvu Hydrosolu Express 1K. Čakáme jeden deň, kým povrch vytvrdne, následne ho obrusíme. Brúsime najlepšie s vibračnou bruskou a brusným papierom zrnitosti 100-150. Následne valčekom natrieme steny farbou Jupol Strong. Najskôr si natrieme rohy a potom pokračujeme v nátere celej plochy. Ak sa na dlažbe vyskytujú popraskané a plesnivé špáry, tak ich prešpárujeme špárovacou hmotou Akrinol Fugamix. Tú vieme dokonale zladiť s farbou, ktorú sme použili na steny. My, efarby, vám natónujeme túto hmotu do cca 300 odtieňov. Nanesieme ju špachtľou do špár a následne uhladíme hladítkom. Po zaschnutí si dlažbu umyjeme.

      Aplikácia Hydrosolu Express 1K

      Kúpeľňa snov vďaka nádherným moderným odtieňom

      Máte nejakú obľúbenú farbu, ktorá príjemne pôsobí na vaše zmysly? V kúpeľni začína a zároveň aj končí každý náš deň. Je úžasné si ju vytvoriť podľa vlastných predstáv. Túžite mať svoju kúpeľňu snov v nejakom špecifickom odtieni? Váš sen sa stane skutočnosťou vďaka farbe Jupol Strong. My, efarby, vieme namiešať až takmer 170 nádherných moderných pastelových odtieňov. Potom už len stačí doladiť štýlové doplnky do kúpeľne.

      Kúpeľňa s tyrkysovou stenou bez obkladu

      Zhrnutie, ako zakryť staré obkladačky

      V tomto článku sme sa dozvedeli, ako zakryť staré obkladačky. A ako si vytvoriť vysnívanú kúpeľňu bez obkladu. Už vieme, že budeme potrebovať tri hlavné produkty a to: Akrinol Super Grip, Hydrosol Express 1K a farbu Jupol Strong. Príprava podkladu, v tomto prípade obkladačiek, je rovnako dôležitá a podstatná ako samotné nátery. Povrch si musíme dôkladne očistiť vhodným prípravkom Supi Saunapesu Cleaner. Odmastíme čističom Maalipesu. Dôkladne opláchneme veľkým množstvom vody a necháme úplne vyschnúť. Následne začíname s aplikáciou Akrinol Super Grip. Počkáme 2-4 hodiny, kým náter uschne. Následne nanesieme prvú vrstvu Hydrosolu Express 1K, do ktorej môžme podľa potreby zapracovať výstužnú mriežku. Na steny bez obkladačiek sieťku nemusíme dávať. Po 1,5 hodiny, keď náter zaschne aplikujeme druhú vrstvu Hydrosolu Express. Po jednom dni povrch vytvrdne. Následne ho obrusíme s vibračnou bruskou a brusným papierom zrnitosti 100-150. Následne valčekom natrieme steny farbou Jupol Strong. Tá je v takmer 170 odtieňoch. Ak chceme, špáry môžme prešpárovať hmotou Akrinol Fugamix. Jej odtieň vieme zladiť s odtieňom na stenách.

      V prípade, že ste sa aj vďaka nášmu článku rozhodli pre spomínané produkty, budeme vám vďační, ak si ich zakúpite cez náš eshop alebo v našej predajni.

      Ďakujeme za zdieľanie článku na sociálnych sieťach.

      Prečítajte si aj naše ďalšie články, ktoré by vás mohli zaujať. Nájdete v nich mnoho ďalších cenných informácií.

      Odobrať
      JUB

      AKRINOL SUPER GRIP - Špeciálny náter na nenasiakavé podklady

      Špeciálny základný náter s obsahom kremičitého piesku vhodný na natieranie hladkých a nenasiakavých podkladov. Náter podstatne… Viac
      +2 varianty
      Odobrať
      JUB

      HYDROSOL Express 1K - predpripravená vodotesná hmota

      HYDROSOL Express 1K je vnútorná, predpripravená, vodotesná, elastická hmota na dekoratívne účely. Môžeme ju použiť na dekoratívnu… Viac
      +1 variant
      Odobrať
      JUB

      JUPOL STRONG - Farebná umývateľná farba pre zaťažované povrchy (zákazkové miešanie)

      Vnútorná umývateľná maliarska farba určená na nátery zaťažených stenových povrchov v interiéri. Vytvára farebný matný film s… Viac
      +332 variantov
      Odobrať
      JUB

      JUPOL LATEX - matná, pololesklá a lesklá latexová farba

      JUPOL Latex mat, polomat a saten je k životnému prostrediu šetrná veľmi umývateľná farba, určená na dekoračnú ochranu stien a… Viac
      +9 variantov
      Odobrať
      JUB

      JUBIZOL - Sklotextilná mriežka

      Sklotextilná plastifikovaná mriežka, ktorá je odolná alkáliám a vyhovuje požiadavkám ETAG 004. Pre vyššie teploty alebo väčšie… Viac
      +4 varianty
      Odobrať
      Tikkurila

      MAALIPESU - Čistiaci prostriedok

      Alkalický čistiaci a impregnačný prostriedok na vnútorné aj vonkajšie povrchy, ktoré majú byť natierané. Odstraňuje nečistoty,… Viac
      +1 variant
      Odobrať
      Tikkurila

      Supi Saunapesu Cleaner - čistiaci prostriedok do sáun

      Kyslý čistiaci prostriedok, ktorý dezinfikuje a rozpúšťa povlaky vápenných sedimentov v saunách a vlhkých miestnostiach. Na… Viac
      +1 variant
      Janka Repáková