Vyhliadková veža Dubeň - Aký náterový systém sme použili?

Vyhliadková veža Dubeň - Aký náterový systém sme použili?

Výhľad si môžete vychutnať z výšky 27,4 metra, a to priamo z najvyššieho desiateho podlažia. Z rozhľadne je vidieť celé mesto Žilina, dokonca aj našu prevádzku farby laky efarby.sk, ktorá dodala náterový systém na renováciu starého náteru na plochu 1327m2

Vyhliadková veža na Dubni je drevená, moderná no napriek tomu citlivým spôsobom zasadená do okolitej prírody. Nachádza sa v nadmorskej výške 572m.n.m. Okrem toho poskytuje nezameniteľný výhľad na mesto Žilina a okolitú prírodu. Môžete si ho vychutnať z výšky 27,4 metra, a to priamo z najvyššieho desiateho podlažia. Z rozhľadne je vidieť celé mesto Žilina, dokonca aj našu prevádzku farby laky efarby.sk, ktorá dodala náterový systém na renováciu starého náteru. Okrem toho sa môžete kochať panorámou Malej Fatry, vidieť môžete Ľadonhoru, prírodnú rezerváciu Brodnianka a okolité dedinky Kysúc.

Z architektonického hľadiska je stavba riešená v jednoduchej geometrickej forme kvádra s obdĺžnikovým pôdorysom. Samotná vyhliadková veža na Dubni je umiestnená vedľa turistického chodníka s orientáciou vyhliadkovej plošiny na panorámu mesta Žilina. 

ROZHĽADŇA PRED RENOVÁCIOU

Ako prebiehala renovácia vyhliadkovej veže na Dubni?

Keď mesto Žilina vypísalo výberové konanie, zúčastnila ho firma Scampo s. r. o., ktorá nás oslovila, aby sme im navrhli a nacenili renovačný náterový systém vyhliadkovej veže.

Dali sme im niekoľko cenových ponúk aj s odporučením, ako postupovať pri renovácii veže. 

Náterový systém pozostával z dvoch krokov. Odšedenie drevenej časti veže pomocou produktu na báze kyseliny šťaveľovej tak, aby sme čo najviac obnovili pôvodný odtieň dreviny červený smrek na ploche 1327m2.

PRED
PRED A PO APLIKOVANÍ ODŠEĎOVAČA

A druhej fázy, samotného náteru vo zvolenom odtieni, ktorý vyhliadkovú vežu ochráni pred poveternostnými vplyvmi a UV žiarením.

NANÁŠANIE POMOCOU HOROLEZCOV

Počas prác sme urobili aj dohľad a boli sme na mieste pozrieť, či sa produkty používajú správne podľa technických listov. Drevo bolo silne zašednuté a navrhli sme po aplikácii odšeďovača aj mechanické čistenie. Tento postup zabral a drevina po opláchnutí odšeďovača tlakovou opäť získala pôvodný odtieň a sivé miesta boli odstránené. 

ROZHĽADŇA NA DUBNI PO RENOVÁCII

Po vyschnutí bola aplikovaná lazúra od firmy Adler Pullex Plus lasur, ktorú aplikovali za pomoci horolezeckej techniky v dvoch vrstvách. Celková natieraná plocha veže bola 1327m2.

V prípade, že ste realizačná firma a potrebujete navrhnúť náterový systém a vypracovať cenovú ponuku, kontaktujte nás.

POUŽITÉ PRODUKTY

Odobrať
ADLER

SOLVAMAXX PLUS - Štetec pre rozpúšťadlové laky a lazúry

Štetec v profesionálnej kvalite s jemnými polyesterovými vláknami vhodný pre rozpúšťadlové laky a lazúry. Umožňuje vytvoriť… Viac
+2 varianty
Odobrať
ADLER

ADLER CLEAN-MULTI-REFRESHER - Odšeďovač a čistič drevených plôch

Efektívny čistič, obnovovač a odsivovač na zvetrané a zosivené drevo, plasty, kameň a murivo na báze kyseliny šťaveľovej pre… Viac
+3 varianty
  • Najpredávanejší
Odobrať
ADLER

Adler Pullex Plus Lasur - UV ochranná lazúra na vonkajšie drevodomy a obloženie

Univerzálna tenkovrstvá lazúra na drevo bez aromatických uhľovodíkov, vhodná na použitie v exteriéri. Nová kombinácia spojív,… Viac
+54 variantov
Michal Fojcík

Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.