Inšpirácia

Maliarske techniky - perleťové horizontálne pásy s dekoračnými farbami

Maliarske techniky - perleťové horizontálne pásy s dekoračnými farbami

Existujú rôzne maliarske techniky ako napríklad maľovanie štetcom alebo valčekom, striekanie, tupovanie alebo využitie maliarskych šablón. Dokážeme vytvoriť jemné, noblesné a umelecké designy interiérov jednoduchým spôsobom u vás doma. Maliarske techniky bez toho aby ste museli k vám domov pozvať profesionála. 

Vhodné dekoratívne farby, opticky zvýraznia stenu. Bude lesklejšia, jasnejšia alebo hlbšia a v kombinácii so správnou maliarskou technikou si vytvoríte originálne steny v interiéri.

maliarske techniky

Tikkurila a ich Taika Pearl Glaze prináša úplne nový pohľad pri vytváraní moderného interiérového dizajnu či už u vás doma alebo v komerčných priestoroch ako sú hotely, kancelárie alebo reštaurácie. Vďaka Taike Pearl Glaze vieme vytvoriť povrchy s rôznou štruktúrou a ozvláštniť váš priestor, pretože vieme, že každý z nás chce byť originálny a mať doma kúsok niečoho iného. 

Farbu Taika Pearl Glaze je možné aplikovať aj na drevo, nie len na steny. Preto ju môžete natrieť aj na rôzne druhy nábytku, ktoré ho pekne zvýraznia. Dá sa využiť všestranne pri rôznych tvorivých aplikáciách, tvorbe dekorácií. Napríklad na vianočné vence alebo ozdoby, imelo. 

V predošlom článku sme si už jednu techniku s použitím dekoračných farieb predstavili. Teraz tu pre vás máme druhú.

Čo budeme potrebovať?

maliarske techniky

Ako na maliarske techniky?

1. Stena musí byť dokonale pripravená čistá a suchá, zbavená prachu. V prípade ak na stene máte nejaké väčšie nerovnosti alebo diery je potreba ich zatmeliť. Po tom ako je stena pripravená najprv nanesieme na celý povrch farbu Feelings Interior Paint v odtieni V481 s valčekom rovnomerne po celej stene. Necháme ju úplne zaschnúť.

maliarske techniky

2. Pomocou metra a vodováhy si naznačíme vodiace línie. Ak je stena príliš dlhá rozdelíme si ju páskou na jednotlivé úseky, ktoré nie sú dlhšie ako 1m.   Jednotlivé oblasti budeme postupne maľovať. Vždy je potreba jednu dokončiť a začať s ďalšou a takto postup opakovať, kým nebudeme mať celú stenu. 

 

3. Aplikujeme ďalšiu vrstvu farby. Tunto Hieno v odtieni V481. Na túto farbu použijeme valec s dlhým vlasom. Farbu aplikujeme po pásku, tak ako sme si vyznačili požadovanú oblasť.

4. Pokračujeme s použitím širokej tapetovacej kefy, prípadne nám postačí aj široký valec, ktorý urobí peknú štruktúru do farby. Farbu, ktorú sme aplikovali Tunto Hieno týmto štetcom pekne roztiahneme horizontálnymi ťahmi a vytvárame tak na povrchu štruktúru. Kefu udržujeme čistú a zakaždým ťahom si ju otrieme od farby. 

5. Po tom ako nám farba zaschne zoberieme valec a aplikujeme farbu Taika Pearl Glaze. Opäť po nanesení farby zoberieme štetec alebo kefu a vytvárame opäť horizontálne ťahy.

  

maliarske techniky

Detail na výsledný efekt maliarskej techniky - perleťové horizontálne pásy s použitím dekoračných farieb.

Na našom e-shope nájdete celú ponuku dekoračných farieb. 

Prečítajte si aj naše ďalšie články s rôznymi maliarskymi technikami a dozviete sa viac. 

V prípade, že vás táto technika zaujala a máte ďalšie otázky, napíšte nám alebo zavolajte na číslo 041/202 88 92. Radi Vám poradíme

 

Alžbeta Mášová

Členka tímu efarby.sk, pre ktorú neexistujú problémy, iba výzvy. Snaží sa priniesť do tímu kreatívneho ducha a pomáha zákazníkom pri výbere ideálnych produktov priamo pre ich potrebu.