Farby na steny

Tekutá čistička vzduchu vo forme náteru.

Tekutá čistička vzduchu vo forme náteru.

TEKUTÁ ČISTIČKA VZDUCHU

Skryté domáce hrozby

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, aké zloženie má vzduch, ktorý napríklad doma, v kancelárii či kdekoľvek ste, skutočne dýchate? Často choré a nachladené deti, astma, alergie, vírusové alebo infekčné ochorenia - to všetko sú dôsledky znečisteného ovzdušia, ktoré dýchame nielen vonku, ale aj v interiéroch. Nepriatelia v podobe vírusov, baktérií, roztočov, ale aj plesní a spór neviditeľne a ticho, za to však o to dôkladnejšie, útočia na naše zdravie aj v domnelom bezpečí našich domovov, kancelárií či príbytkov.

cisticka vzduchu

Neuveriteľné riešenie prichádza na trh!

Účinným a jednoduchým východiskom z týchto problémov sa celkom ľahko môže stať novinka prichádzajúca na náš trh - tekutá čistička vzduchu vo forme náteru! Výhodou je nielen jej bezporuchovosť, ale aj nízka obstarávacia cena, absolútne žiadna údržba, ale predovšetkým neuveriteľná účinnosť - tekutá čistička vzduchu vo forme náteru na vašich stenách dokáže zo vzduchu odstrániť za 24 hodín až 90 % škodlivých organických látok!

Čo spôsobuje toto zázračné čistenie vzduchu? 
Za vznikom tekutého náteru, ktorý čistí vzduch, stojí nedávny, celkom fenomenálny objav českých vedcov, patentovaný vo svete, ktorý využíva unikátne vlastnosti oxidu titaničitého. Táto látka, ktorá je v podobe titánovej beloby súčasťou mnohých výrobkov (napr. šľahačky, jogurtov či zubnej pasty) dokáže pôsobiť doslova ako likvidátor organických škodlivín či nepríjemných zápachov! Zo zdravotného hľadiska je celkom neškodná - pre človeka ani ostatných obyvateľov domácnosti nie je pri dotyku (ani náhodnom požití) nijako nebezpečná.

Ako tento objav funguje?

Nanočastice oxidu titaničitého, o ktorom sme sa už zmieňovali, dokážu pomocou ultrafialového žiarenia, ktoré je súčasťou obyčajného denného svetla, zničiť škodlivé organické častice v ovzduší tým, že ich fotokatalyticky rozloží na neškodné látky - vodu a oxid uhličitý.

cisticka vzduchu

Záchrana ľudstva pri pandémii?
O účinnosti a výnimočnosti tejto novinky hovoria za všetko aj svetové ocenenia - v Spojených štátoch bol tento objav veľmi kladne hodnotený organizáciou U.S. EPA - Agentúry pre ochranu životného prostredia Federálnej vlády USA, ktorá ho dokonca odporučila na využitie proti svetovej hrozbe epidémií rôznych mutácií chrípkového vírusu!

Obyčajný náter steny neobyčajným prípravkom
Na aplikáciu náteru sa používajú rovnaké pomôcky ako pri bežnom maľovaní. Na vašu interiérovú farbu nanesiete tekutú čističku vzduchu - najlepšie sa osvedčila metóda striekaním. Napriek tomu, že aplikáciu zvládne zručnejší domáci majster svojpomocne, odporúčame využiť služby odborníkov - vyškolených aplikátorov tak, aby sa efekt čo najviac maximalizoval a vy ste mali istotu dokonale zhotovenej aplikácie.

A čo vonkajší priestor?
Priaznivou správou je iste skutočnosť, že sa na náš trh dostávajú súbežne s tekutou čističkou vzduchu určenou pre interiéry aj vonkajšie inteligentné nátery identických vlastností - používajú sa na ošetrenie betónu (striech, plotov a ďalších betónových povrchov) a miest silne zasiahnutých mikroorganizmami alebo plesňami (fasády, strechy a pod.)
Vďaka týmto bezfarebným náterom ochránite akúkoľvek stavbu pred špinou, riasami, plesňami a zabránite tak rýchlemu starnutiu povrchov. Nezanedbateľný je aj ich účinok proti graffiti - aktívny náter nielen zapríčiňuje menšiu priľnavosť sprejov na povrchu steny, ale uľahčuje aj ich odstraňovanie.
A v neposlednom rade je ďalším nezanedbateľným efektom produktu jeho schopnosť čistiť vzduch od škodlivín a alergénov v okolí ošetreného domu.

Referencie ako dôkaz

cisticka vzduchu v skolke

Tekutá čistička vzduchu bola otestovaná v materskej škole v českých Vinařiciach na Kladensku v priestore určenom pre deti s alergiami, astmou a oslabenou imunitou. „Z miestnosti po inštalácii okamžite zmizli všetky pachy," opisuje citeľný účinok náteru riaditeľka materskej školy pani Soňa Dvořáková. Z miestnosti sa po čase vytratili aj alergény, ktoré s mikroorganizmami bývajú častou príčinou astmy. Dôkaz účinnosti tekutej čističky vzduchu na seba nenechal dlho čakať - pri vyhodnotení po pol roku prevádzky sa zistilo, že sa chorobnosť detí znateľne znížila!

Vedzte teda, že na to, aby sme dýchali čistý vzduch, stačí prekvapivo málo. Poďme teda venovať minimum času a úsilia svojmu zdraviu a pokúsme sa pomocou pár jednoduchých krokov zachovať aj v interiéri čisté ovzdušie. S tekutou čističkou vzduchu sa to dá naozaj veľmi ľahko.

Túto jedinečnú patentovanú čističku vzduchu si môžete zakúpiť priamo cez naše stránky www.efarby.sk

zdroj: Colorlak, a.s.

Michal Fojcík

Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.