Inšpirácia

6 „fígľov“ ako na magneticko - popisovateľnú stenu

6 „fígľov“ ako na magneticko - popisovateľnú stenu

Pred časom nás oslovil pán majiteľ istej firmy zo Žiliny, s požiadavkou, na vytvorenie celej magneticko - popisovateľnej steny v zasadacej miestnosti. Bol to pekný, novo zrekonštruovaný priestor zimnej záhrady. Tu si plánujú viesť porady, plánovať, zapisovať všetko dôležité na stenu.

Na tento projekt budete potrebovať

Magnetické farby Nakupovať
Whiteboard farby Nakupovať

"Fígle“ a „vychytávky“ od profesionálov, ktorí magneticko – popisovateľnú stenu vytvorili v zasadačke.

Čoraz viac firiem chce uľahčiť a spríjemniť prácu a pracovné prostredie sebe a svojim zamestnancom. Účelná magneticko-popisovateľná stena je na to ako stvorená! Umožní  jednoduchšie viesť porady, zapisovať nápady na stenu, odkazy, plány. Takáto popisovateľná a magnetická stena vytvorí krajšie a kreatívnejšie prostredie. Vytvorte si aj vy miesto kde sa lepšie pracuje.

Ako vhodne postupovať a prácu si zjednodušiť ak si chcete stenu vytvoriť sami ?

Pred časom nás oslovil pán majiteľ istej firmy zo Žiliny, s požiadavkou, na vytvorenie celej magneticko - popisovateľnej steny v zasadacej miestnosti. Bol to pekný, novo zrekonštruovaný priestor zimnej záhrady. Tu si plánujú viesť porady, plánovať, zapisovať všetko dôležité na stenu. Aby bola stena ešte viac využiteľná, bola požiadavka aj na magnetickú funkciu. Tým, že pán majiteľ trávi veľa času pracovne v zahraničí, celú prácu zveril nám a našim technikom.

„Chodievam často na služobné cesty a manželka sa sťažovala že potrebuje elektrického pomocníka, tak som jej kúpil elektrickú kosačku.“ :)


Teraz si povieme pár fígľov, ktoré je vhodné dodržať, od samotných profesionálov. Práca vám pôjde tak od ruky.

Ako-vytvorit-popisovatelnu-stenu---do-blogu

1.Výber popisovateľnej farby

Prvým „fígľom“ je výber farby. Môžete si vybrať z viacerých druhov a značiek popisovateľných farieb na stenu : Ideapaint, Smart wall paint, Sigma memo paint, Sketch paint. Sú vyrábané na rôznej báze a rôzne sa s nimi pracuje. Niektoré sú určené len pre profi maliarov, niektoré sú vhodné aj pre hobby maliarov.

V prípade, ak si chcete prácu uľahčiť, jednoznačne odporúčame farbu Sketchpaint. Farba Sketchpaint je vhodná pre hobby použitie, prácu s ňou zvládne aj laik. Ďalšími výhodami Sketchpaint: je ekologická, nezapácha, stačí aplikovať len 1 vrstvu náteru. Naviac je aj oproti ostatným popisovateľným farbám cenovo dostupnejšia.

popisovateľná farba sketchpaint vyhody

2. Príprava povrchu

Netreba zabúdať na prípravu povrchu. Pred samotným natieraním je dôležité mať povrch čistý a hladký. Čím hladší je povrch, tým jednoduchšie je čistenie. Voľné a slabo držiace častice odstráňte. Prebrúste povrch brúsnou mriežkou alebo brúsnym papierom.

Pozakrývajte podlahu zakrývacou fóliou. Miesta na stene, ktoré si neprajete natierať orámujte maskovacou páskou.

Ideálne je použiť základný náter pod magnetickú farbu alebo stierku Quartz Primer. Zabezpečí dokonalú priľnavosť a prekrytie povrchu. Dajte pozor na to, aby farba pred aplikáciou mala izbovú teplotu.

3.Viac magnetických vrstiev – väčšia sila magnetickej steny

Po základnom nátere prichádza aplikácia magnetickej vrstvy. Máte na výber použiť buď magnetickú farbu Magnet paint alebo magnetickú stierku Magnet plaster.

V prípade, ak sa rozhodnete pre magnetickú farbu Magnet paint, odporúčame aplikovať minimálne 3 vrstvy. Čím viac vrstiev farby nanesiete, tým viac sa zvýši magnetická sila. Nezabudnite na 4 hodinové časové rozostupy medzi jednotlivými vrstvami. Magnetická farba sa nanáša valčekom s krátkym vlasom. Je dôležité použiť vždy čistý valec na každú vrstvu.

Druhá možnosť je použiť magnetickú stierku Magnet Plaster. Jedna vrstva magnetickej stierky zabezpečí takú magnetickú silu ako 3 vrstvy magnetickej farby. Dosiahnete tak úsporu času pri práci a aj nákladov.

4.Farebná či biela popisovateľná stena

Je na vás či sa rozhodnete pre výslednú bielu stenu, alebo chcete farebný náter.

V prípade, ak je požiadavka bielej steny, odporúčame použiť ako ďalšiu vrstvu bielu vysoko kryjúcu interiérovú farbu Jupol Gold. Následne, ako vrchný náter použite bielu lesklú či matnú popisovateľnú farbu Sketch paint.

V prípade požiadavky na farebnú stenu odporúčame použiť kvalitnú vysokokryjúcu ekologickú interiérovú farbu Optiva Ceramic. Vieme ju namiešať až do 263 odtieňov, určite si vyberiete. Následne je vhodné použiť transparentný lesklý či matný odtieň popisovateľnej farby Sketchpaint.

biela popisovatelna stena whiteboard

5.Stačí jedna vrstva popisovateľného náteru

Farba Sketchpaint pretvorí akýkoľvek hladký povrch na povrch popisovateľný umývateľnými fixkami už v 1 vrstve. Môžete ju použiť okrem steny aj na kameň, drevo, plast či kov. Sketchpaint je vhodná na steny, dvere, tabule.

Postup:

  • zmiešajte obidve zložky obsahu balenia a nechajte niekoľko minút stáť, tak aby sa odparili bublinky
  • pre čo najlepší výsledok nanášajte farbu s valčekom s krátkym vlasom.
  • farbu aplikujte do 1 hodiny od zmiešania.
  • postačí naniesť len jednu vrstvu. V prípade, ak sa rozhodnete pre druhú vrstvu Sketchpaint, je potrebné plochu prebrúsiť.
  • maskovaciu pásku odporúčame dať dole ešte za mokra
sketchpaint miesanie popisovatelná farba

6.Príslušenstvo

Stena je pripravená na požitie až po 5 dňoch. Tým, že ste si vytvorili zo steny whiteboard, odporúčame použiť vždy špeciálne príslušenstvo – popisovače určené na whiteboardové tabule, špeciálne hubky na zotieranie, čistič – cleaner plochy prípadne sady.

Na magnetické uchytenie hárkov papiera, odporúčame ultrasilné neodymové magnety. Neodymové magnety majú oveľa väčšiu silu ako klasické keramické magnety. Jeden takýto magnet udrží až 20 hárkov papiera.

magneticka stena popisovatelný náter sketchpaint
popisovace fixky na whiteboard
magneticko popisovatelny nater sketchpaint

Dúfam, že Vás článok inšpiroval a urobíte si magneticko – whiteboardový náter v kancelárii či zasadačke. Zamestnanci sa nebudú báť ukázať svoje myšlienky, nápady, či prejaviť svoju fantáziu. Výsledkom bude väčšia radosť z práce, motivácia a organizovanosť u Vás vo firme.

Všetky potrebné farby aj s valčekmi a pomôckami objednáte u nás cez eshop.

  • Najpredávanejší
Odobrať
MagPaint

SketchPaint - popisovateľná farba na stenu (whiteboard)

2-komponentná vodouriediteľná farba, ktorá pretvára akýkoľvek hladký povrch na popisovateľný pomocou popisovačov. S použitím… Viac
+8 variantov
  • Najpredávanejší
Odobrať
MagPaint

MAGNETPAINT - Magnetická farba do interiéru

Magnetická, tmavosivá farba pre interiér, ktorá obsahuje železné častice a povrch natretý touto farbou priťahuje magnety. farba… Viac
+4 varianty
Odobrať
MagPaint

QUARTZ PRIMER - Základný náter pod magnetickú farbu

Quartz Primer je základný náter s obsahom kremičitého piesku, ktorý sa používa pred aplikáciou magnetickej stierky na… Viac
+2 varianty
Odobrať
SPOKAR

Páska maskovacia maliarska Profi

MASKOVACIA PÁSKA INTERIÉROVÁ PROFI, mierne krepový papier, vnútorné použitie do 60°C (80°C max. 30min.) Viac
+5 variantov
  • Veľmi kvalitný
Odobrať
JUB

JUPOL GOLD - Umývateľná interiérová farba na steny

Vnútorná maliarska farba s vysokou krycou schopnosťou šetrná k životnému prostrediu. Náter je dobre paropriepustný a odolný proti… Viac
+5 variantov

od 7,13 € s DPH

7,92 €
  • Ušetríte 12%
  • skladom

    U vás v stredu

    Michal Fojcík

    Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.