Inšpirácia

Vintro - kriedová farba, chalk paint farba

Vintro - kriedová farba, chalk paint farba

Kriedové farby Vintro, Annie Sloan , Chalk paint, alebo Shabby Chic - všetky majú spoločné jedno. Vďaka nim si aj laik vie zo starého nábytku vyčarovať nový dizajnový kúsok.

Vintro kriedová farba - chalk paint

Prečo som sa rozhodol písať o kriedovej farbe VINTRO?

Jednak je to história značky ale aj to, ako jednoducho sa s farbami pracuje. Maľovanie s farbami Vintro je zábavné.

250 rokov farieb v každej plechovke

Vintro Paint je rodinný podnik, ktorý vychádza z vášne, odbornosti a znalostí farieb. Fabrika na výrobu farieb vyrába nátery už takmer 100 rokov a má zloženie náterov siahajúce až do roku 1771. Táto bohatá história a dedičstvo poskytuje takmer 250 rokov skúseností s prípravou a zdokonaľovania farieb na najlepšiu kvalitu.

Ak uvažujete o premene vášho obľúbeného kusu nábytku s použitím farby Chalk Paint, alebo si chcete skrášliť domov farbami Matt Emulsion alebo Eggshell, Vintro sú dokonalé farby a preto sme ich zaradili aj do portfólia efarby.sk

Obsahujú širokú škálu starostlivo vybratých farieb s jemnými odtieňmi, ktoré umožnia vyniknúť každému kusu nábytku alebo priestoru. Pozostávajú z klasických a súčasných odtieňov farieb.

Chalk paint Vintro

Nájdete žltú Van Goghových slnečníc, červenú antického gréckeho pieskovca alebo vápencovú Buckinghamského paláca.

A čo je dôležité, každá farba je pripravovaná počas niekoľkých mesiacov, pričom Vintro využívajú archív historických farieb.

Kriedové farby Vintro majú vysoký obsah pigmentu pre dosiahnutie výnimočnej farebnej hĺbky a zároveň sú hustej krémovej konzistencie. To umožňuje dosiahnuť jedinečné výsledky, mimoriadnu výdatnosť a vynikajúcu odolnosť. Výhodou, ktorú som zaznamenal je to, že na prácu stačí menšie množstvo farby.

Koľko odtieňov má kriedová farba Vintro?

Chalk paint Vintro má 65 ohromujúcich odtieňov s veľmi vysokým obsahom pigmentu pre dosiahnutie výnimočnej farebnej hĺbky

Tí, ktorí radi experimentujú, si môžu namiešať svoj vlastný odtieň, pretože farby Vintro sú navzájom kompatibilné.

Kriedová farba Vintro odtiene

  • Teplé farby: červené, žlté a oranžové.
  • Studené farby: zelené, modré a fialové.
  • Primárne farby: Červená, žltá a modrá. Tieto sa nedajú vytvoriť zmiešaním.
  • Sekundárne farby: Vytvorené zmiešaním dvoch primárnych farieb - napríklad zmiešaním modrej a žltej vznikne zelená.
  • Terciárne farby: Vytvorené zmiešaním primárnej a sekundárnej farby - napríklad pridaním červenej do zelenej sa vytvorí hnedá.
    Pridaním bielej farbu zosvetlíte a pridaním čiernej stmavíte.

Treba nábytok pred náterom kriedovou farbou brúsiť?

Výhodou kriedových farieb je to, že nábytok pred natieraním nie je potrebné brúsiť.

A prečo je to tak?

Umožňujú to vlastnosti farby Vintro. Vďaka nim je vhodná takmer na akýkoľvek povrch bez predchádzajúcej prípravy vrátane skla, dreva, kameňa, obkladačiek, plastu, kovu, laminátu, betónu, textílií a vinylu.

Vintro chalk paint na nabytok

Chalk Paint Vintro je vodouriediteľná, ekologická farba s vysokým obsahom pigmentu. Má matný kriedový povrch príjemný na dotyk, pričom nezanecháva žiadne stopy.
Má vysoký obsah pigmentu pre dosiahnutie skvelej krycej schopnosti. Vyznačuje sa výnimočnou farebnou hĺbkou a hustou krémovou konzistenciou. Umožňuje dosiahnuť jedinečné výsledky a poskytuje mimoriadnu výdatnosť a vynikajúcu odolnosť.

Aj keď je farba
Vintro Chalk Paint veľmi odolná, odporúčame povrch natrieť lakom Vintro Extreme
Lacquer, predovšetkým v kuchyni, kúpeľni a exteriéri.

Je vhodná aj pre detský nábytok?

Farba je úplne bezpečná aj pre maličké detičky. Vintro Chalk Paint je certifikovaná podľa európskej normy EN71-3, známej taktiež ako smernica o bezpečnosti farieb na hračky. To znamená, že je úplne bezpečná do detských izieb a na nábytok pre deti.

Vintro

Ucelená rada chalk paint farieb VINTRO:

Vintro Primer - základná farba

Vintro Primer - základná farba

Vintro Extreme Lacquers vrchný lak na kriedovú farbu

Vintro Extreme Lacquers vrchný lak na kriedovú farbu

Vintro Chalk Paint kriedová farba

Vintro Chalk Paint kriedová farba

Vintro Metallics - metalická kriedová farba

Vintro Metallics - metalická kriedová farba

Vintro Vax vosk na kriedovú farbu

Vintro Vax vosk na kriedovú farbu

Ak vás téma kriedových farieb zaujala, odporúčame prečítať si aj náš ďalší článok, v ktorom píšeme ako pomocou kriedových farieb dosiahnete opotrebovaný vzhľad nábytku.

Alebo si môžete prečítať príbeh každej zo 65 krásnych odtieňov kriedovej farby Vintro. Ten sme tiež spracovali do článku, ktorý si môžete prečítať tu.

V prípade, že plánujete renováciu nábytku alebo kuchynskej linky, celú kolekciu luxusnej rady Vintro môžete kúpiť prostredníctvom nášho eshopu efarby.sk

Michal Fojcík

Páči sa mu tvoriť a nachádzať nové možnosti . Veľmi rád spolupracuje so šikovnými ľuďmi, ktorí vedia čo je to štartovať novú myšlienku z garáže.